0

family day blok haku..

woooo...sejuk ja mlm nie.angin mendayu2 menyapa
 tubuhku lalu mengigit2 sampai ke tulangku..huhu!!!.. *apa daaa...
bes nih kalau dok dalam selimut sejuk2 nih hihi...
TAMBAH2 lg ada en s0mi hahaha!!... oppp!!! otak jangan kuning sgt n0h :)


emmm..bola lagi malam nie.. kali nie harimau menentang gajah putih pulak (*aiii..xminat bola tp tau pulak sapa menentang sapa ye..hikhik!!..) 

hokeh2!!..sebenarnya aku bukan nak ckp bab bola tp aku nak cherita bab
 family day blok aku nih..
hari nih 09/12/2012 blok aku A13 buat family day..nie la kali kedua blok aku nih buat family day sejak aku menetap dkt blok nie.. hmmm... aku tgk blok sebelah tiap2 taun buat family day blok.. nie yg jeles nih hihihi... mungkin ada masalah dalaman kot dgn blok aku nie.. yang pasti tiap2 bulan kutip duit yuran blok emmmm...
xpa2 yg tuh kita abaikan.. meh layan gambar sepanjang majlis dijalankan :)










































moga taun depan ada lg hihihi... insyaallah kalau aku masih disini :)

0

aku glamer seketika..hahaha...


Haish~!!!!..nie nak marah nih!!.. aku xkacau hid0p hang.hang pulak sibuk2 nak kacau hid0p aku (*opps!!! Sabar2 wahai hati).adoiii..ada lagik ka manusia pesen nih..aku ingatkan makin pupus dah sikap orang macam nie.rupa2nya segala rutin harian aku jadi perhatian seseorang.dah macam retis la pulak aku rasa hahaha...maybe dulu2 dia bercita2 nak jadi wartawan kot.xp0n paparazi retis ke..last2 cita2 xtercapai so jadik wartawan xbergaji p0n xpa la hahaha...
yang paling aku nak tergelak besar tu sampaikan aku nak start keta sampai la aku balik parking keta p0n di perhatikan..huhu..dahsyat2!!..rajin bet0l orang nih kan.kalau aku la kan XDA KERJA aku nak perhati apa yg orang buat.BUANG MASA aku ja hihi...

aku pasan semua nie dari mula2 aku dok sini lagi..xtau la dia ada sikit sifat dengki kat aku ka apa ka xtau la.yang aku tau setiap kali bersembang dengan si empunya diri tu mesti dia yang nak lebih2..dalam erti kata lain CAKAP BESOR.aku p0n heran apa yg dia dengki sangat dekat aku.nak kata aku lawa/cantik/ayu??? huhu..helo makcik.sy nie xcantik tp alhamdulilah sempurna anggota badan (*makin tua dah nie hihi..).nak kata aku kaya dari dia??? cukup2 makan je beb!!!..sama macam orang lain jugak.
dia selalu cakap aku suka kuar jejalan,shopping bagai.alamakkkk!!!.. dah aku ada laki.laki aku ajak kuar aku kuar ja la.bukan orang lain yang ajak.dia cakap aku tengah2 bulan p0n banyak duit shopping sana sini..makcik oooiiii..aku cakap terus terang la.aku n en s0mi suka simpan duit.perkataan lain JIMAT CERMAT.mula2 dapat gaji kami shopping barang dapur.lebih simpan.pastu kuar lagi beli sikit2.macam tu la rutin hidup kami.mewah dengan makan ja.xda benda lain p0n.sentiasa ada untuk makan.yang pasti aku n en s0mi bukan jenis kaki berhutang..kalau nak beli apa2 p0n simpan duit sikit2.dah cukup duit baru beli benda apa yg diingini.
 satu lagi kalau aku balik kampung..dia mesti cakap dia p0n nak balik kg jugak..hadoiiii..hang nak balik,balik ja la..ada aku kesah???? pastu berminggu2 la isu nak balik kg tu meleret2..oh my pening!!!...
huh!!!..susah jugak hidup bermasyarakat macam nih kan!!..bila kita xpedulik hal orang,orang lain pulak meRAJINkan diri menyibuk hal kita...waaaaa!!!... tulunnnn...pasni jangan la AKU ketemu dengan orang cam gini lagi!!!...
 FULL STOP!!!...


0

pening OH pening!!!...

01/12/2012
 
huh!!!..boleh sakit jantung teng0k bola mlm nih!!.. bkn pasal pasukan harimau malaya jaringkan 2 gol tp sebab en s0miku terSAYANG yg menjerit golll!!! tu yg membuat aku anak beranak terkedu.wahai en s0miku tersayang xboleh ka bila time bola tu terg0lek2 nak masuk pintu gol tu jerit pelan2 sikit.dah mcm umah nie stadium la pulak.baru tgk sorang2 kalau ramai2 xtau la mcmana gamatnya suasana agaknya..huuuu..pening2!!..


 
emmm..bola2..aku???jangan tanya sebab aku bukan jenis peminat bola hihi.. yg aku tau benda yg bulat tergolek2 di padang tu namanya bola.cara mainnya aku xtau hahaha..lagi satu yg bunyi gollll..tu tandanya benda bulat tu dah masuk dalam jaring gol.tu ja yg aku tau..emmm..pening2..
 
 
 
eh2!!..pehal asyik pening2 nih..ada isi dalam ka???hahaha..kalau ada alhamdulillah..lama dah aku menanti kehadiran insan baru nih.sebut pasal pening nie dah seminggu aku asyik pening ja.badan rasa lemah.kalau boleh rasa nak tido ja.selalu xmcm nie p0n.sejak 2 mejak nie ja jadi mcm nie..mata nie dah berpinar2 rasa.aku p0n xpasti aku pregnant ke tak.2 3 hari lepas aku try wat pregnant test tgk line 1 terang satu line lagi kelabu sesangat.kena tgk bebetul baru nmpk..emm..konpius2!!.. situasi yg sama masa aku mengandungkan si afiq dulu.cuma yg bezanya dulu aku demam seminggu xmau kebah2.pastu aku wat pregnant test tgk 1 terang 1 kelabu.terang ckt kelabunya dari yg nie..
 emmm...kekadang nak mai period p0n aku mcm nie jugak.kdg2 demam,selsema,batuk..xp0n ada ketika tuh aku rasa nak muntah,loya suma ada..emmm mcm2.maklum la dah tua hihihi...
 
 
02/12/2012
 
 
 emmm..kan dah ckp rupanya aku nak period..hihi..hadoiiii..
 
 
mungkin xda rezeki aku lagi nak mengandung bulan nie.mesti org ckp pasal aku kalut sangat nak mengandung nih kan.pertama sebab anak aku dah masuk usia 2thn 7bln 8 hari.taun depan dah 3taun (*besar dah tue..blh jaga si adik dah hihi..) , kedua usia aku pulak makin hari makin meningkat.yg pasti xkan menurun2 dah hahaha...ketiga aku teringin nak pegang baby lg mcm afiq tecik2 dulu.suka sgt saat2 tu..dari mula mengandung sampai la bersalin indah ku rasa walaup0n takut tapi mahu hihi..
dulu aku amalkan pil perancang.maklum la afiq masa tu tecik lagi.risau gak takut lekat len.hari2 kenyang dgn noriday ja sbb afiq masih menyusu.setaun lebih gak la aku mkn perancang nih.pastu aku tukar ke regevidon plak sbb afiq kurang dah menyusu badan.bulan 12 taun lepas aku dah stop mkn pil perancang.ish!!! kiranya dah dkt setaun dah la aku xmkn pil perancang nih tapi xlekat2 jugak.huh!!..kuat jugak benda alah nih dlm badan aku..emmm...bulan lepas aku try pi klinik bersalin yasmin.jumpa doc yasmin tanya pasal masalah aku nih.dia ckp mungkin kesan dari pengambilan pil perancang lama tu yg lambat sikit nak lekat.pastu dia scan,doc tu ckp aku xda masalah.doc tu bagi pil subur makan hari ke dua period.emmm...pasni kalau ada,ada la.kalau xda kita cuba lagi hahaha... :)
 
 
03/12/2012
 
 nie la N3 ada sambungan.siap ada tarikh lagik.gabungkan suma menjadi satu N3..hihi...semalam aku menjalankan rutin harian aku mcm biasa.pepagi lagi bgn menatap keindahan ALLAH SWT dulu.bersyukur kerna aku masih lagi bernafas dibumimu YA ALLAH.
cuma semalam kerja aku bertambah sikit hihi..sikit ja la.jadi pengasuh kepada anak2 makjang aku.makjang aku kena pi ip0h ada seminar kat sana.pengasuh kepada anak2 dia xda.pi kL htr anaknya masuk U.pakjang aku pulak xda.belayar ke langkawi (*pakjang aku keja navy mcm en s0mi aku jugak ).sebenarnya makjang aku nie mak menakan kepada en s0miku.adik kepada mak mertua aku memerangkap sebagai mak menakan aku la jugak sebab aku kawin dengan anak menakan dia hahaha...apa nie???konpius2..kihkih...
 


 
04/12/2012
 
today???..emmm macam biasa.wat keja mcm biasa.masih di depan skrin nie dan nak sambung wat keja umah balik huhu...hari nie nak masak apa ye???emmm.... TaTaTa...
 
 


 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jom cuba resepi di bawah...sedap!!!! hampa mesti suka punya laa..hehe..

USIA PUTERA KESAYANGANKU

USIA PERKAHWINANKU

Daisypath Anniversary tickers
Back to Top