0

family day blok haku..

woooo...sejuk ja mlm nie.angin mendayu2 menyapa
 tubuhku lalu mengigit2 sampai ke tulangku..huhu!!!.. *apa daaa...
bes nih kalau dok dalam selimut sejuk2 nih hihi...
TAMBAH2 lg ada en s0mi hahaha!!... oppp!!! otak jangan kuning sgt n0h :)


emmm..bola lagi malam nie.. kali nie harimau menentang gajah putih pulak (*aiii..xminat bola tp tau pulak sapa menentang sapa ye..hikhik!!..) 

hokeh2!!..sebenarnya aku bukan nak ckp bab bola tp aku nak cherita bab
 family day blok aku nih..
hari nih 09/12/2012 blok aku A13 buat family day..nie la kali kedua blok aku nih buat family day sejak aku menetap dkt blok nie.. hmmm... aku tgk blok sebelah tiap2 taun buat family day blok.. nie yg jeles nih hihihi... mungkin ada masalah dalaman kot dgn blok aku nie.. yang pasti tiap2 bulan kutip duit yuran blok emmmm...
xpa2 yg tuh kita abaikan.. meh layan gambar sepanjang majlis dijalankan :)










































moga taun depan ada lg hihihi... insyaallah kalau aku masih disini :)

0

aku glamer seketika..hahaha...


Haish~!!!!..nie nak marah nih!!.. aku xkacau hid0p hang.hang pulak sibuk2 nak kacau hid0p aku (*opps!!! Sabar2 wahai hati).adoiii..ada lagik ka manusia pesen nih..aku ingatkan makin pupus dah sikap orang macam nie.rupa2nya segala rutin harian aku jadi perhatian seseorang.dah macam retis la pulak aku rasa hahaha...maybe dulu2 dia bercita2 nak jadi wartawan kot.xp0n paparazi retis ke..last2 cita2 xtercapai so jadik wartawan xbergaji p0n xpa la hahaha...
yang paling aku nak tergelak besar tu sampaikan aku nak start keta sampai la aku balik parking keta p0n di perhatikan..huhu..dahsyat2!!..rajin bet0l orang nih kan.kalau aku la kan XDA KERJA aku nak perhati apa yg orang buat.BUANG MASA aku ja hihi...

aku pasan semua nie dari mula2 aku dok sini lagi..xtau la dia ada sikit sifat dengki kat aku ka apa ka xtau la.yang aku tau setiap kali bersembang dengan si empunya diri tu mesti dia yang nak lebih2..dalam erti kata lain CAKAP BESOR.aku p0n heran apa yg dia dengki sangat dekat aku.nak kata aku lawa/cantik/ayu??? huhu..helo makcik.sy nie xcantik tp alhamdulilah sempurna anggota badan (*makin tua dah nie hihi..).nak kata aku kaya dari dia??? cukup2 makan je beb!!!..sama macam orang lain jugak.
dia selalu cakap aku suka kuar jejalan,shopping bagai.alamakkkk!!!.. dah aku ada laki.laki aku ajak kuar aku kuar ja la.bukan orang lain yang ajak.dia cakap aku tengah2 bulan p0n banyak duit shopping sana sini..makcik oooiiii..aku cakap terus terang la.aku n en s0mi suka simpan duit.perkataan lain JIMAT CERMAT.mula2 dapat gaji kami shopping barang dapur.lebih simpan.pastu kuar lagi beli sikit2.macam tu la rutin hidup kami.mewah dengan makan ja.xda benda lain p0n.sentiasa ada untuk makan.yang pasti aku n en s0mi bukan jenis kaki berhutang..kalau nak beli apa2 p0n simpan duit sikit2.dah cukup duit baru beli benda apa yg diingini.
 satu lagi kalau aku balik kampung..dia mesti cakap dia p0n nak balik kg jugak..hadoiiii..hang nak balik,balik ja la..ada aku kesah???? pastu berminggu2 la isu nak balik kg tu meleret2..oh my pening!!!...
huh!!!..susah jugak hidup bermasyarakat macam nih kan!!..bila kita xpedulik hal orang,orang lain pulak meRAJINkan diri menyibuk hal kita...waaaaa!!!... tulunnnn...pasni jangan la AKU ketemu dengan orang cam gini lagi!!!...
 FULL STOP!!!...


0

pening OH pening!!!...

01/12/2012
 
huh!!!..boleh sakit jantung teng0k bola mlm nih!!.. bkn pasal pasukan harimau malaya jaringkan 2 gol tp sebab en s0miku terSAYANG yg menjerit golll!!! tu yg membuat aku anak beranak terkedu.wahai en s0miku tersayang xboleh ka bila time bola tu terg0lek2 nak masuk pintu gol tu jerit pelan2 sikit.dah mcm umah nie stadium la pulak.baru tgk sorang2 kalau ramai2 xtau la mcmana gamatnya suasana agaknya..huuuu..pening2!!..


 
emmm..bola2..aku???jangan tanya sebab aku bukan jenis peminat bola hihi.. yg aku tau benda yg bulat tergolek2 di padang tu namanya bola.cara mainnya aku xtau hahaha..lagi satu yg bunyi gollll..tu tandanya benda bulat tu dah masuk dalam jaring gol.tu ja yg aku tau..emmm..pening2..
 
 
 
eh2!!..pehal asyik pening2 nih..ada isi dalam ka???hahaha..kalau ada alhamdulillah..lama dah aku menanti kehadiran insan baru nih.sebut pasal pening nie dah seminggu aku asyik pening ja.badan rasa lemah.kalau boleh rasa nak tido ja.selalu xmcm nie p0n.sejak 2 mejak nie ja jadi mcm nie..mata nie dah berpinar2 rasa.aku p0n xpasti aku pregnant ke tak.2 3 hari lepas aku try wat pregnant test tgk line 1 terang satu line lagi kelabu sesangat.kena tgk bebetul baru nmpk..emm..konpius2!!.. situasi yg sama masa aku mengandungkan si afiq dulu.cuma yg bezanya dulu aku demam seminggu xmau kebah2.pastu aku wat pregnant test tgk 1 terang 1 kelabu.terang ckt kelabunya dari yg nie..
 emmm...kekadang nak mai period p0n aku mcm nie jugak.kdg2 demam,selsema,batuk..xp0n ada ketika tuh aku rasa nak muntah,loya suma ada..emmm mcm2.maklum la dah tua hihihi...
 
 
02/12/2012
 
 
 emmm..kan dah ckp rupanya aku nak period..hihi..hadoiiii..
 
 
mungkin xda rezeki aku lagi nak mengandung bulan nie.mesti org ckp pasal aku kalut sangat nak mengandung nih kan.pertama sebab anak aku dah masuk usia 2thn 7bln 8 hari.taun depan dah 3taun (*besar dah tue..blh jaga si adik dah hihi..) , kedua usia aku pulak makin hari makin meningkat.yg pasti xkan menurun2 dah hahaha...ketiga aku teringin nak pegang baby lg mcm afiq tecik2 dulu.suka sgt saat2 tu..dari mula mengandung sampai la bersalin indah ku rasa walaup0n takut tapi mahu hihi..
dulu aku amalkan pil perancang.maklum la afiq masa tu tecik lagi.risau gak takut lekat len.hari2 kenyang dgn noriday ja sbb afiq masih menyusu.setaun lebih gak la aku mkn perancang nih.pastu aku tukar ke regevidon plak sbb afiq kurang dah menyusu badan.bulan 12 taun lepas aku dah stop mkn pil perancang.ish!!! kiranya dah dkt setaun dah la aku xmkn pil perancang nih tapi xlekat2 jugak.huh!!..kuat jugak benda alah nih dlm badan aku..emmm...bulan lepas aku try pi klinik bersalin yasmin.jumpa doc yasmin tanya pasal masalah aku nih.dia ckp mungkin kesan dari pengambilan pil perancang lama tu yg lambat sikit nak lekat.pastu dia scan,doc tu ckp aku xda masalah.doc tu bagi pil subur makan hari ke dua period.emmm...pasni kalau ada,ada la.kalau xda kita cuba lagi hahaha... :)
 
 
03/12/2012
 
 nie la N3 ada sambungan.siap ada tarikh lagik.gabungkan suma menjadi satu N3..hihi...semalam aku menjalankan rutin harian aku mcm biasa.pepagi lagi bgn menatap keindahan ALLAH SWT dulu.bersyukur kerna aku masih lagi bernafas dibumimu YA ALLAH.
cuma semalam kerja aku bertambah sikit hihi..sikit ja la.jadi pengasuh kepada anak2 makjang aku.makjang aku kena pi ip0h ada seminar kat sana.pengasuh kepada anak2 dia xda.pi kL htr anaknya masuk U.pakjang aku pulak xda.belayar ke langkawi (*pakjang aku keja navy mcm en s0mi aku jugak ).sebenarnya makjang aku nie mak menakan kepada en s0miku.adik kepada mak mertua aku memerangkap sebagai mak menakan aku la jugak sebab aku kawin dengan anak menakan dia hahaha...apa nie???konpius2..kihkih...
 


 
04/12/2012
 
today???..emmm macam biasa.wat keja mcm biasa.masih di depan skrin nie dan nak sambung wat keja umah balik huhu...hari nie nak masak apa ye???emmm.... TaTaTa...
 
 


 
0

wahai mesin jahit cenonet :)

 
eh2!!!..pasal pa tetiba ada gambar mesin jahit nih???konpius kan hihi... (*eleh!!... wat2 heran plak). nie la mesin jahit baru aku hihi...(*sambil senyum lebar ke telinga hihi..hampa nampak x aku dok tgh senyum nie??? hahaha...)
mesin nih aku beli dekat tesco manjung semalam.aku beli tapi en s0mi yg bay0r hahaha...
Petang semalam en s0mi ajak kuar jejalan.siap2 tgk jam dah kul 6lbh dah..nak dekat maghrib dah nie.klu xkuar time nie nnti pas maghrib malas plak nak kuar.en s0mi ckp xpa la nnti kita singah smbhyg maghrib di masjid Nurul Hidayah dekat manjung tu.pas solat maghrib kami pi tesco.
 
 
 
sebelum masuk tu sempat lagi ambik risalah iklan barangan tesco tu..belek punya belek ternampak la mesin jahit nie.ckp dkt en s0mi "abah,ibu nak mesin nie laa..boleh ke???" sekali tu en s0mi ckp "ibu nak ambik la..nnti abah bayar"..hihi.. aku,adik ipar aku(*adk ipar aku dah 3 4 hr mai umah aku.dia cuti sem so dia singah umah aku dulu sebelum balik kg raya haji nie) dengan pantasnya terus mencari hihi!!.. xpa murah p0n murah la janji boleh menjahit.harga asal rm225 kot..ooo..sebut pasal mesin jahit nie sebenarnya aku nie xla pandai sgt bab2 menjahit nie.boleh la setakat jahit sarung2 bantal bagai huhu... aku suka menjahit nie sebab aku suka tgk adik aku menjahit.aku ingatkan aku sorang ja yg suka menjahit rupanya en s0mi p0n suka menjahit.
 
xpa2 pasni ibu akan asah lagi bakat menjahit.. eceh2..macam la terer sangat hahaha....
 
 
0

akhirnyaaa.. tumbuh jugak!!!

POKOK ROSELLE???..emmm dulu aku penah dgr tentang pokok roselle nie.tapi memandangkan aku nie pesen xmbik tau bab2 pokok2 nie tu yg xbapa kenal sgt dgn pokok nie.aku rasa mcm penah rasa jus roselle nie tp xingat dah bila..emmm..xblh pikiaq dah otak beku..tihtih..
 
ihsan pokcik google
 
DAN nak dijadikan cerita, 2minggu lepas aku balik kg..masa dkt umah mertua aku tengok MIL aku makan roti sapu jem.aku ingatkan jem strawberi alih2 MIL aku ckp "tie,nak cuba x jem roselle yg mak buat.." hah!!..bia bet0l..aku p0n try.huh!!..sedap jugak jem nie.aku p0n tnya mcmana mak buat jem nie.MIL aku p0n ckp cara2 nak buat jem nie.pastu baru MIL aku ckp dia ada tanam p0kok nie dkt tepi umah..eh2!!..mcmana si menantu nie xboleh perasan pasal pokok tu..hehehe...masa nak balik sini (*lumut..my home) MIL aku suruh bawak balik ckt jem dgn jus roselle tu.dia ckp nnti kita buat lagi(*sbb MIL aku p0n baru je try buat jus tu hihi..)
pastu MIL aku bagi anak benih dkt aku ckt balik tanam..(*nak hidup ke tuu???) hihihi..
 
jem dgn jus roselle..jem p0n dah tinggal ckt daa..anak aku suka mkn roti sapu jem nie.
 
benih???hehehe...bukan nak ckp la tapi mmg nak ckp jugak la..aku xpenah tanam pokok.pokok bunga dlm pasu luar umah aku nih semuanya en somiku tercinta yg tanam..salah satu minat dia ialah menanam pokok.semua spesis pokok dia suka tanam.tempat kerja dia (dep0t peluru tldm) tuh dia siap tanam bendi,serai segala mcm ada hehe...aku yg p0mpuan nie xminat ke arah tu dia pulak yg terbalik hehehe...kalau dkt umah dia suka menanam pokok bunga.dia beli pasu dia beli benih/ambik anak pokok,dia cari tanah,dia la tanam dan dia la yg siram hari2..aku???hihihi..klu aku teringat baru aku siram.ish!!! aku rasa kalau la aku duduk umah taman or umah kg habis keliling umah dia menanam rasanya.nie umah atas langit alamatnya tanam dlm pasu la nmpk gayanya..
 
 

 
DAN selama 30thn aku hidup di bumi ALLAH TAALA nie,nie la pertama kali aku try tanam pokok roselle sendiri hehehe... memula xyakin jugak sbb org ckp kalau tangan panas nie tanam pokok x hidup.ye ke?? b0leh diterima pakai ka alasan tuh..emmm...pastu en s0miku ckp "alaa..ibu tanam ja.kalau kita jaga dia dgn elok,siram air bagi kena matahari insyaallah hidup la dia".. selang 2 3 hari eh2!!.. kuar anak pokok la..huhuhu!!.. mel0mpat girang aku hahaha...


 
huh!! gila sawan dah aku nih tgk pokok nie mula tumbuk..kihkih!!..tapi yang jadik masalahnya pasu tuh kecik sangat..muat ka bila pokok tu membesar nanti...emmmmmm....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jom cuba resepi di bawah...sedap!!!! hampa mesti suka punya laa..hehe..

USIA PUTERA KESAYANGANKU

USIA PERKAHWINANKU

Daisypath Anniversary tickers
Back to Top