BAHAN2NYA :
2 CWN TEPUNG GANDUM
1/2 CWN GULA
1 BIJI TEL0R
1 1/2 CWN AIR
1 SUDU TEH BAKING P0WDER
1 SUDU TEH SODA BIKARBONAT
SEDIKIT PEWARNA KUNING
MENTEGA UNTUK MENGOLES DI KUALI
BAHAN TABUR : KACANG TANAH,JAGUNG MANIS,GULA
CARANYA :
- BLANDER GULA DAN TELOR.MASUKKAN AIR.BLANDER SAMPAI KEMBANG.MASUKKAN TEPUNG YG DIAYAK BERSAMA SODA , BAKING POWDER DAN SEDIKIT PEWARNA KUNING.
- REHATKAN ADUNAN SELAMA SEJAM.
~ ADUNAN YG TELAH DIREHATKAN ~
~ JAGUNG MANIS ~
~ KACANG TUMBUK KASAR ~
nie kacang org malas hehe!!..kulit p0n tarak buang.hantam ja sama dia haha!!..
~ SEDIKIT GULA UNTUK TABUR ~
~ APAM YG HAMPIR MASAK ~
aku suka letak jagung manis byk2 hehe!!!..sampai melimpah ruah.kacang pun aku letak byk2.xpa kita yg nak mkn.klu nak jual wat cm gini rugi beb!!! hahaha!!...
~ tadaaaaa!!!! APAM BALIK YG DAH SIAP DIMASAK ~
Akhirnya berjaya jugak aku buat apam balik untuk en hubby tersyg..pasni mkn yg isteri buat dah le ye..hahaha!!!..org tua ckp klu syg en suami kena belajar tawan perutnya dulu hahaha!!!...
0 ulasan:
Catat Ulasan